Lokalt

Kyrkovalet 17 september

Söndagen den 17 september är det kyrkoval. Då väljer du vilken väg svenska kyrkan sk gå och vilken roll den ska spela för människors liv, kriser, i samhället och i värden.

Här kan du läsa om vad Socialdemokraternas kandidater vill och tänker:

https://www.svenskakyrkan.se/landskrona/arbetarepartiet–socialdemokraterna

Förtidsröstning
Från den 4–17 september kan du förtidsrösta i församlingar oavsett var i landet du befinner dig. För information om öppettider kontaktar du den församling där du vill förtidsrösta.

I Landskrona är församlingshemmet (Artillerigatan 2) och Johannesgården
(på Landskrona kyrkogård) öppna för förtidsröstning följande tider:

  • 4–11 september kl 11–14,
  • 5 och 19 september även kl 17–20.

Ta med dig ditt röstkort. Det går även att få ett dubblettröstkort på expeditionen. Då måste du kunna legitimera dig.

– brevrösta
Ett annat sätt att rösta i förväg är att brevrösta. För detta behövs ett brevröstningspaket som du kan få från församlingsexpeditionen. Där finns allt du behöver. Uppgifter om vilka nomineringsgrupper och kandidater som ställer upp i valet hittar du på kyrkovalets webbplats. Posta din brevröst så att den är framme hos Lunds stift senast den 13 september. Du måste även skicka med ditt röstkort.

ATT RÖSTA MED BUD

Budröstning går till på liknande sätt som brevröstning. Budröstning är främst ett
alternativ för dig som tänkt rösta i vallokal men får förhinder att rösta på valdagen.
Du behöver ett brevröstningspaket även för att budrösta. Röstkortet är nödvändigt om budet lämnar rösten i någon annan lokal än i vallokalen på valdagen.

PÅ VALDAGEN 17 SEPTEMBER

– i din vallokal
På röstkortet står det i vilken vallokal du ska rösta och öppettiderna. I Landskrona församling är vallokalerna öppna kl 11–20. Du ska ha med dig ditt röstkort, legitimation eller vara känd av valförrättarna.

– i en röstningslokal
Valet går till på samma sätt som i vallokalen, med det undantaget att du inte behöver vara skriven i Landskrona församling. Bra för dig som inte hinner till den vallokal du tillhör. Följande röstlokaler finns: Johannesgården, kl 11–18 och Vens kulturhus, kl 11–17. Du ska ha med dig röstkort och legitimation.