Lokalt

En budget för bättre välfärd i Landskrona

I tisdags presenterades den socialdemokratiskt ledda regeringens förslag till statsbudget för 2017 som har valts att kalla Samhällsbygget – ansvar för Sverige. Halvvägs in i mandatperioden lägger nu Socialdemokraterna sin tredje budget för att utveckla den svenska modellen och bygga samhället ännu starkare för framtiden.

– För Landskrona kommer detta betyda jättemycket säger Jonas Esbjörnsson (S) kommunalråd för oppositionen i Landskrona och fortsätter, ca 100 miljoner för att säkra upp välfärden.

– Vi har sett hur den borgerliga kommunledningen under tio år gjort besparingar på närmare 60 miljoner i välfärden och det är klart att det får konsekvenser för barnen, äldre, ungdomar och vanliga barnfamiljer.

– Välfärdssatsningen som nu kommer ifrån regeringen innebär att satsningarna på en ny idrottshall i Häljarp kan fortsätta, att barnen får en bra skola och att fler människor kan anställas i välfärden. När vi investerar i välfärden, i skolan, i jobben och för att vända klimatutvecklingen investerar vi i det moderna samhällsbygget. Så tar vi ansvar för samhällsutvecklingen avslutar Jonas Esbjörnsson (S).